Tsjakka! 06-2016

Hamburger

Hamburger

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

Wat is jouw favoriete eten? Pasta? Frietjes? Of een lekker sappige hamburger? Op het broodje kun je van alles leggen wat je lust. Liever geen vlees? Een vegaburger is net zo lekker!

915

kilo is de zwaarste hamburger ooit! Er moest een speciale oven gemaakt worden om hem te kunnen maken. En daar kwam ook nog 27 kilo spek, 24 kilo tomaten, 23 kilo sla, 23 kilo uien, 18 kilo augurken en 18 kilo kaas aan te pas.

4

hamburgers at De Canadees Peter Czerwinski ook wel ‘Furious Pete’ genoemd in één minuut!

Hoezo hamburger?

Over de oorsprong van de hamburger bestaat veel verwarring. Maar het meest waarschijnlijk is dat de hamburger vernoemd is naar de Duitse stad Hamburg. Emigranten namen het mee naar de Verenigde Staten, waar ze het platte stuk vlees ook erg lekker vonden. Pas veel later ontstond het idee om het vlees met een broodje te eten.

Zwarte broodjes

Als je zwart eten ziet, denk je meestal dat het verbrand is. Toch hebben ze in Japan een bijzonder zwart hamburgerbroodje. Bij de Kuro burger is zowel het broodje als de kaas gemaakt met bamboe-houtskool die voor een gitzwarte kleur zorgt.Online magazine door BlueBerry