Tsjakka! 06-2016

Outdoor

Outdoor

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

Geocache

Een heel populair spel is geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) waarbij je met GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Dat is bijvoorbeeld een kistje dat ergens verstopt is. Daar zit een logboekje in, waar je je naam in schrijft en vaak vind je er ook iets leuks als een sleutelhanger, knuffel of spelletje.

Hutten bouwen

Zoek een stevige boom met niet te hoge zijtakken waar je tegenaan kunt bouwen. Eventueel kun je ook beginnen met een paar lange takken, waarvan eentje een zijtak heeft. Dan begin je met die tak schuin neer te zetten. Zoek lange takken en zet die er ook weer schuin tegenaan. Ga door totdat het frame van je hut stevig staat. Maak de hut verder dicht met dunne takken of bladeren.

Kampvuur

Je mag in de natuur niet zomaar overal vuur maken, dat kan heel gevaarlijk zijn. Maak daarom alleen vuur als er een volwassene bij is die er verstand van heeft. Hoe werkt het?

Leg in het midden van de plek waar je vuur gaat maken een bedje van tondel neer. Tondel is materiaal dat snel brandt zoals watten, dennenappels en veertjes.Rondom het bed van tondel maak je een kleine piramide van aanmaakhout. Dat kan van kleine, dunne droge takken en twijgjes die snel vlam vatten.Rondom de kleine piramide van aanmaakhout maak je een grotere piramide van brandhout. Dat zijn grotere, dikke takken die niet zo snel vlam vatten, maar wel lang branden.Het vuur aansteken doe je met een lucifer, een vuursteentje of een magnesiumstick.

Muggenbeet

Gebeten door een mug? Probeer dit eens!

Smeer er een beetje tandpasta op en laat de tandpasta drogen.Strooi een beetje keukenzout op de muggenbeet en wrijf de zoutkorrels erover.Zet met je nagel een kruisje in de beet. Hij gaat er niet van weg, maar het jeukt minder!

Win 4 vrijkaarten voor Aquaventura Slidepark!

Het grootste outdoor slidepark van Nederland in Avonturenpark Hellendoorn heeft 11 waterglijbanen, een waterspeelpark en een ligweide! Door de palmbomen, het strand en de vrolijke achtbanen is het direct zomer! T/m half september te bezoeken.

Stuur ons een berichtje en maak kans op vrijkaarten.

Je kijkt ze vast wel eens: de survival-programma’s op tv. Oppassen voor enge beesten, zelf voor je eten zorgen, tenten maken, en natuurlijk heelhuids weer thuiskomen. Spannend toch?!Online magazine door BlueBerry