Tsjakka! 04-2016

Indonesie

Indonesie

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

De laatste draak

Op het eiland Komodo vind je de komodovaraan, een dier dat ook wel de ‘laatste der draken’ wordt genoemd. Hij ziet er prehistorisch uit en lijkt op een hagedis, maar dan een stuk groter. Hij eet zelfs herten en waterbuffels!

Spekkoek

Als je het eenmaal gegeten hebt, wil je dit het liefst elke dag eten! Er zit geen spek in spekkoek, maar het is een soort cake die bestaat uit twee gekleurde laagjes, meestal bruin en wit. Door de verschillende soorten suiker die ervoor gebruikt worden is het heerlijk zoet.

Overal rijstvelden

In de Indonesische keuken is rijst een belangrijke basis voor het eten. Indonesiërs eten vaak drie keer per dag rijst. In Indonesië wordt rijst verbouwd op rijstvelden, die heten sawa’s. Het lijken een soort terrassen, tegen de heuvels aan. De velden staan altijd onder water totdat de rijst rijp genoeg is om geoogst te kunnen worden.



Online magazine door BlueBerry