Tsjakka! 04-2016

China

China

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

Rijstepap

Een boterham met pindakaas of hagelslag als ontbijt? Dat kennen ze niet in China. Daar ontbijt je met ‘congee’, rijstepap. Er zijn verschillende recepten voor, bijvoorbeeld met groente, vlees, vis of dadels.

De Chinese muur

In het noorden van China ligt de Chinese Muur, ook wel de Grote Muur genoemd. Hij is zo’n 6400 kilometer lang en het lijkt net een slapende draak die door het land slingert. Het eerste deel van de muur werd al in 200 v. Christus gebouwd en het was bedoeld als verdedigingsmuur. Als er vijandige legers aankwamen, werd er een mengsel van hout, stro en mest in brand gestoken. Eén dikke rookwolk betekende dat er 500 soldaten aankwamen en vier rookwolken betekenden 10.000 soldaten.

Jaar van de Aap

De Chinezen gebruiken een andere kalender. Vandaar dat hun nieuwjaar ook op een andere datum valt. Ze gebruiken deze ‘maankalender’ al heel lang, sinds 2600 jaar voor Christus. Ook de Chinese astrologie is anders. Het is gebaseerd op een dierenriem en werkt met jaarlijkse in plaats van maandelijkse tekens. Met de viering van het Chinees nieuwjaar verandert het teken. Dit jaar is het jaar van de Aap.Online magazine door BlueBerry