Tsjakka! 03-2016

Koekenbakkers

Koekenbakkers

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

Little miss perfect

Men zegt dat de eerste pannenkoek altijd mislukt

Als je onderstaand stappenplan volgt gaat het vast een stuk beter!

1. Pas altijd goed op je vingers.

2. Laat een goede pannenkoekpan door en door warm worden. Dus niet eventjes op het vuur, zorg ervoor dat de hele pan goed is doorgewarmd. Je hebt van die pannen met een superhandige thermo-spot: de rode stip in het midden geeft aan wanneer de tem-peratuur van de pan perfect is (dan wordt deze effen rood).

3. Doe olie of boter in de pan. Beweeg de pan zo dat de olie of boter over de hele bodem wordt verspreid.

4. Nu is pas het pannenkoekenbeslag aan de beurt. Neem een soep-opscheplepel en giet hiermee het beslag in het midden van de pan.

5. Draai de pan snel rond tot de hele bodem is bedekt met beslag.

6. Bak op middelhoge stand tot de bovenkant droog is en de onderkant mooi lichtbruin.

7. Draai de nu-al-bijna-perfecte pannenkoek om: schuif de pannenkoek uit de koeken-pan op een plat deksel met hetzelfde formaat als je pannenkoek.

8. Zet de koekenpan omgekeerd op de deksel en keer alles om.

9. Bak de andere kant van je nu-écht-bijna-perfecte pannenkoek.

10. Ga aan tafel zitten en beleg je Perfecte Pannenkoek met waar je zin in hebt. Eet smakelijk!

Pannenkoeken, wie lust ze niet? Deze allemansvrienden kun je altijd eten: in de winter, in de zomer, tussen de middag of ’s avonds en met zoet of met hartig beleg. Extra leuk: zelf pannenkoeken bakken! Hoe je dat doet, lees je hier.

Pannenkoek!

Kijk in het vervolg maar uit als je pannenkoek roept naar iemand. Er zijn in Nederland maar liefst 11.000 mensen met Pannekoek als achternaam!



Online magazine door BlueBerry