Tsjakka! 01-2016

Winter weetjes 2

Winter weetjes 2

Deze pagina heeft Flash en javascript nodig.

Download gratis de nieuwste Flash Player !

Download Adobe Flash Player

Hoog in de bergen

Het wintersportland Zwitserland ken je misschien wel van de hoge bergen met veel sneeuw. Je vindt hier ook de langste gletsjers van de Alpen. En niet alleen Nederland staat bekend als kaasland, Zwitserland ook! En wist je dat de lekkerste chocolade uit Zwitserland komt?

Meerijden op de pistenbully

Een ‘pistenbully’ is een machine die de sneeuw glad maakt, zodat je lekker kunt skiën. Dat doet de bestuurder met joysticks. Wil jij een keer meerijden in een pistenbully? In het Zwitserse dorp Grächen kan dat ‘s winters elke dinsdag.

Weet jij wat een Velogemel is?

Dat is een houten fiets met mini-ski’s in plaats van wielen. Velogemels worden al sinds 1911 gebruikt in Grindelwald. Zo kwamen bijvoorbeeld de dokter en postbode sneller bij de dorpelingen. Er is ­tegenwoordig zelfs een WK Velogemel.

Stoere skiliften

In Zwitserland vind je twee hele coole skiliften. Eentje is ontworpen door Ferrari en eentje door Porsche. Best stoer!

Voor 10 euro naar Aviodrome?

Knip de bon uit Tsjakka!

De winter vliegt voorbij!

Vliegtuigen worden in de winter voor vertrek behandeld met een speciale vloeistof. Dit wordt gedaan om het vliegtuig ijsvrij te maken en ijsvrij te houden.

Luchtvaart-Themapark Aviodrome vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en doet dat met unieke avonturen! Bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Volg de ­pilotenopleiding en beleef de unieke attracties. Eén ding is zeker: de tijd vliegt bij Aviodrome!

Bestel hier je kaarten met korting!

Snotneuzen

Als je niest, kan de snelheid van de lucht wel oplopen tot 150 kilometer per uur! Dat is net zo hard als een zware storm en die moet je niet binnen proberen te houden. Je lichaam is een soort machine. Maak een waanzinnige reis als rood bloedlichaampje door het lichaam. Ontdek hoe het brein werkt en vind antwoord op duizenden vragen tijdens een ontdekkingstocht voor jong én oud bij CORPUS ‘reis door de mens’.Online magazine door BlueBerry